Friday, October 29, 2010

Nov. 1st

Just making preparations for our trip to Golina on Monday.  If you look at the "You are in Poznan" and scroll down to the fourth article you can read about this day in Poland, how it is celebrated and what it means.

Another important day is Nov. 11th, St. Martins day.  It is also a big day of celebration and is on the same page. In Poznan, on November 11 - you can buy a special tidbit recently entered into the register of protected designations of origin and protected geographical indications in the European Union. Rogal of półfrancuskiego dough has come back to the pagan times, when sacrifices dough, wrapped in the shape of  horns. It's called Rogale.

The ingredients in the crescent is strictly enforced, and every baker who wants  to prepare croissants, must obtain a special certificate. Filling crescent is highly characteristic and consists of  white poppy seeds, vanilla, crushed dates or figs, raisins and orange peel. Every year, in Poznan citizens eat up to 300 tons of these characteristic and delicious croissants.

Podobnie czyni przygotowania do naszego wyjazdu do Golina w poniedziałek. Jeśli spojrzeć na "Jesteś w Poznaniu" i przejdź do czwartej artykule można przeczytać o tym dzień w Polska, jak jest ono celebrowane i co to znaczy.


Kolejnym ważnym dniem jest 11 listopada, św dni Martins. Jest to także wielki dzień świętowania i jest na tej samej stronie. W Poznaniu, 11 listopada - można kupić specjalny smakołyk niedawno wpisany do rejestru chronionych nazw pochodzenia i chronionych oznaczeń geograficznych w Unii Europejskiej. Rogal z ciasta półfrancuskiego ma wrócić do czasów pogańskich, kiedy ciasto ofiary, owinięte w kształcie rogów. To się nazywa Rogale.

Składniki w półksiężyc są ściśle egzekwowane, a każdy piekarz, który chce przygotować rogale, musi otrzymać specjalny certyfikat. półksiężyc Wypełnienie jest bardzo charakterystyczny i składa się z białego maku, wanilii, dat rozgniatane lub figi, rodzynki i skórkę pomarańczową. Co roku w Poznaniu obywateli jeść do 300 ton tych rogali charakterystyczne i pyszne.

No comments:

Post a Comment